Cím:
1137 Budapest, Szent István krt. 24. I/2. és II. /7:
Telefon:
+36 30 647 0956 • +36 30 545 4159

GYIK

Mit jelent az a kifejezés, hogy “ebédidős beavatkozás”?

Mik azok a bőrgyógyászati feltöltőanyagok (ún. dermal fillers)?

Mi a hyaluronsav?

Mi a különbség a keresztkötött és nem keresztkötött hyaluronsav között?

Mennyire biztonságos a hyaluronsavval történő feltöltés?

Mi a különbség a kanüllel történő feltöltés és a tűvel történő feltöltés között?

Mi az a botulinum toxin, azaz botox?

Mi a különbség a Botox és más feltöltőanyagok között?


 

1. Mit jelent az a kifejezés, hogy “ebédidős beavatkozás”?

Rövid idő alatt elvégezhető gyors, de hatékony beavatkozás, melynél nincs felépülési idő, a páciens szinte azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

2. Mik azok a bőrgyógyászati feltöltőanyagok (ún. dermal fillers)?

A dermális töltőanyagok olyan bőrbe injektálható anyagok, melyeket főként az arcesztétikában alkalmazunk. A dermális töltőanyagok alapja a hyaluronsav, mely hatékonyan csökkenti a nem kívánt ráncokat, megújítja a bőrt. Hatásuk hosszantartó, de nem állandó.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

3. Mi a hyaluronsav?

A hyaluronsav a szervezetünkben is megtalálható anyag, amely egyes szöveteink (ízületi porcok, bőrszövet) rugalmasságát adja, ám az évek múlásával mennyisége egyre csökken. Mivel súlya ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni, ezáltal belülről biztosítja a bőr rugalmasságát, fiatalságát, hidratáltságát. A hyaluronsavat emiatt előszeretettel használja a szépségipar feltöltőanyagként a ráncok kisimítására, fiatalításra.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

4. Mi a különbség a keresztkötött és nem keresztkötött hyaluronsav között?

Létezik keresztkötött, ún. orvosi hyaluronsav és nem keresztkötött, ún. kozmetikai hyaluronsav, mely arcápolókban található és hidratálásra használják. Az orvosi hialuronsav teljesen szervezet azonos anyag, a bőr alá betöltve a keresztkötéseknek köszönhetően képes volument adni. Minél több és erősebb keresztkötés található a molekulák között, annál tartósabb a lifting hatása. Olyan arcrészeken, amelyeket nem mozgatunk intenzíven akár 1‒1,5 évig is megmarad, amit mozgatunk, pl. száj, ott 6‒8 hónapig tartós. Emellett belülről intenzíven hidratálja is a szöveteket, visszaadva azok rugalmasságát és fiatalságát.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

5. Mennyire biztonságos a hyaluronsavval történő feltöltés?

Rendelőnkben fontosnak tartjuk, hogy pácienseinket a legkorszerűbb, legbiztonságosabb anyagok, eljárások alkalmazásával kezeljük. Az általunk használt hyaluronsav a svájci Anteis cég gyártmánya. Bevezetése óta a világon senki nem jelentett be allergiás mellékhatást ezen anyag beadása után. A hyaluronsavnak hatalmas előnye, hogy a tapasztalatok szerint nem okoz káros mellékhatásokat sem rövid, sem hosszú távon. 100%-os tisztaságának köszönhetően kitűnően integrálódik a szervezetben, és idővel fokozatosan felszívódik, majd fél-egy év múlva lebomlik.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

6. Mi a különbség a kanüllel történő feltöltés és a tűvel történő feltöltés között?

A kanül tompa végű és rugalmasan hajlékony „tű”, mely segítségével egy szúrásból akár egy egész arcrész feltölthető hyaluronsavval. A kanül segítségével nagyobb mennyiségű anyagot is be lehet juttatni a legyező technikának köszönhetően, mellyel az eredmény is látványosabb. A kanül elcsúszik a szövetek között anélkül, hogy eret vagy ideget sértene, így kisebb a fájdalom (általában érzéstelenítés nélkül történik a kanülös feltöltés), kevesebb a mellékhatás, és az eredmény pedig sokkal simább, egyenletesebb bőrfelület. A hagyományos, tűvel történő ráncfeltöltésnél előfordulhat kisebb bevérzés, fájdalom, viszont vannak területek, ahol előnyösebb tűt használni. Ezt minden esetben a kezelést végző orvos dönti el.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

8. Mi az a botulinum toxin, azaz botox?

A botox egy „idegméreg”, ami gátolja az izomidegek mozgását, így a ráncok kialakulását. A méreg szó ne tévesszen meg senkit, hiszen tulajdonképpen minden gyógyszer méreg. Megfelelő mennyiségben felhasználva a botoxnak igen jótékony hatása van (gyermekgyógyászatban, migrénkezelésben is alkalmazzák), de leginkább a szépség és a fiatalság megőrzésére használjuk. A legfontosabb itt is az, hogy nem mindegy ki, hova és mekkora mennyiségben szúrja.

Vissza a tartalomjegyzékhez

 

9. Mi a különbség a Botox és más feltöltőanyagok között?

A botox a mimikai izmok mozgását gátló anyag. A botoxot a ráncképző izmokon alkalmazzuk, mivel ellazítja az izmokat és csökkenti azok összehúzódását, így megelőzhető a ráncoképződés. A hatása kb. 4-6 hónapig tart. A feltöltőanyagokat a bőr alá injektáljuk a ráncok feltöltése érdekében. Számos különböző típusú töltőanyag létezik, melyekre jellemző, hogy míg az egyik egy bizonyos területen hatékonyan működik, addig a másik inkább más területen fejti ki hatását.

Vissza a tartalomjegyzékhez