Cím:
1137 Budapest, Szent István krt. 24. I/2. és II. /7:
Telefon:
+36 30 647 0956 • +36 30 545 4159

Az orvos válaszol

Az Orvos válaszol rovatunk célja a tanácsadás egészségügyi problémákkal, tünetekkel, gyógyszerekkel kapcsolatosan. A kérdésekre orvos és gyógyszerész szakértőink válaszolnak. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belul válaszolunk. A legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek oldalunkon is.

Vélemény, hozzászólás?


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Legújabb kérdések és a hozzájuk tartozó válaszok

20 hozzászólás a(z) “Az orvos válaszol” bejegyzéshez

 1. Nady szerint:

  Kedves Doktornő,

  43 éves vagyok és kicsit lóg a szemhéjam és kezd zavarni, milyen kezelést ajánlt és mennyiért?
  Köszönöm: Nady

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Nady!

   Köszönöm kérdését. Többféle kezelést is lehet javasolni a szemkörnyék fiatalítására, pl. botox-szal meg lehet emelni egy kicsit a szemöldökvonalat, de ugyanezt hyaluronsav betöltésével is el tudjuk érni. Ezen kívül gépi kezelések is szóba jöhetnek pl. rádiófrekvenciás vagy lézeres kezelés, de a dermapenes kezeléssel is nagyon szépen feszesíthető a szemkörnyéki bőr. Az, hogy melyik az Ön számára a legmegfelelőbb kezelés, az a megereszkedés mértékétől függ, ez egy személyes konzultáció során tudnám felmérni. Amennyiben ez jelentős, a felső szemhéjplasztika jelenthet tartós és kielégítő megoldást.

   Üdvözlettel:
   Dr. Papp Ildikó

 2. Cecília szerint:

  Kedves Doktornő!
  Szeretnék egy hyaluronsavas ajakfeltöltést a közeljövőben.
  Az mennyibe kerül?
  Válaszát előre is köszönöm-

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Cecília,
   A hyaluronsavas ajakfeltöltés ára a beadott anyag mennyiségétől függ. Általában 1-2 ml között szokott mozogni, amit beadunk -ez az egyéni adottságoktól és igényektől függ. 1 ml hyaluronsav ára 80-110 000 Ft között van klinikánkon.
   Szeretettel várjuk!

 3. Franciska szerint:

  Kedves Doktornő!
  Kérdésem, lehetséges-e 78 éves nő arcán pozitív változást változást elérni bőrkimetszés nélkül?
  Aggályom tehát a korom, ill. hogy nem szeretnék vágást.
  Hogy mi késztet a beavatkozás vállalására, szóban mondanám el.
  Válaszát tisztelettel megköszönöm.

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Franciska,

   Természetesen vágás nélkül is elérhető pozitív változás, számos minimálisan invazív beavatkozásunk van, amelyek akár egymással kombinálva hatékonyan alkalmazhatók az arcfiatalításban. Ahhoz, hogy pontosabbat tudjak mondani, ill. el tudjunk készíteni egy személyre szabott kezelési tervet az Ön számára, egy konzultációra feltétlenül szükség lenne.
   Szeretettel várom a rendelésemen!

   Üdvözlettel:
   Dr. Papp Ildikó

 4. Szilvia szerint:

  Tisztelt dr. Papp Ildikó!

  Örökletes szam alatti karikák miatt már voltam hialuronsavas feltöltésen. Első két alkalommal egy svájci anyaggal, TEOSYAL REDENSITY-vel lett feltöltve szép eredménnyel. Harmadik alkalommal Juvéderm anyaggal töltötte fel. Ez nagyon rosszul sikerült. Táskássá változtatta a szemeimet, ami lassan egy évvel a beavatkozás után még dominánsabb lett. Lehet-e ezen javítani? Köszönöm!

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Szilvia,

   Köszönöm szépen kérdését, ma válaszom egyszerű: igen. Biztos tudás, szakavatott kéz és tapasztalat kell hozzá. Szeretettel várom!

   Üdvözlettel:
   Dr. Papp Ildikó

 5. Bianka szerint:

  Kedves Doktornő!
  Szeretném az orrom a szám és az arcomat hyarulonsaval feltöltetni .Ezek az eljárás mennyibe kerülnek egybe? Hány éves kortól ajánlot és előtte szükséges-e konzultációra mennem?

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Bianka,

   A hyaluronsavas feltöltés nincs korhoz kötve, bármelyik életkorban alkalmazható felnőtteknél. A kezelést minden esetben megelőzi egy konzultáció, amennyiben Ön tudja, hogy milyen kezelést szeretne és arra foglal időpontot, egy rövid, 5 perces konzultáció után elvégezzük a beavatkozást. Ebben az esetben csak a beavatkozásért fizet, konzultációs díjat nem. Amennyiben bizonytalan a tekintetben, hogy milyen kezelés lenne optimális az Ön számára, az a javaslatom, hogy jelentkezzen be egy konzultációra, mely során 30 percben módjában áll feltenni az összes kérdését és részletesen megbeszélhetjük a kezelési tervét. A fél órás konzultáció díja 15 000-20 000 Ft esztétikai szakorvosainknál.
   A beavatkozás ára a betöltött anyag mennyiségétől függ. Ajakba általában 1 ml elég szokott lenni, ennek ára 80 000 – 110 000 Ft, attól függően, hogy melyik orvosunk végzi a beavatkozást. Az arcfeltöltésre is ezek az árak vonatkoznak, de ott a mennyiséget látatlanban nem lehet megállapítani (általában 1,5-2,5 ml közötti mennyiséggel érhető el látványos eredmény).
   Ha bármilyen további kérdése van, szívesen állok rendelkezésére, vagy várjuk időpontkérést a 0630 545 4159-es telefonszámon vagy az info@koc.hu email címen.

 6. Dorina szerint:

  Kedves Doktornő!
  Azt szeretném kérdezni hogy ajakfeltöltés esetében, az árlistában is megjelent botox kezelés, tulajdonképpen csak ráncfeltöltésre való a száj körül, vagy ajakvastagításra is megfelelő?
  Előre is köszönöm válaszát.

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Dorina!
   A botox kezelést inkább a mimikai ráncok kezelésére használjuk. A botox nem feltölti a ráncokat, hanem gátolja az izomösszehúzódst, ezáltal megelőzhető, mérsékelhető a ráncképződés. Ajakvastagításra hyaluronsavat használunk. A száj körül kialakult ráncokat is hyaluronsavval kezeljük.

 7. Panna szerint:

  Kedves Doktornő!
  A csapott áll korrekció mennyibe kerül? Előre is köszönöm a válaszát!

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Panna!
   A csapott áll korrekcióját a Radiesse nevű feltöltőanyaggal végezzük, ami tartósabb, mint a hyaluronsav. Ára a beadott anyag mennyiségétől függ. Minimum 1,5 ml Radiesse-t felhasználunk, aminek ára 170.000 Ft.

 8. Horváth József szerint:

  Tisztelt Doktornő!
  Az érdekel, hogy a hyaluronsavas feltöltést (pl. szem alatti karikák eltüntetésekor )milyen időközönként kell ismételni a változatlan eredmény megőrzéséhez?
  Válaszát köszönöm!

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves József!
   A szem alatti karika feltöltés esetében az eredmény tartós, 1-1,5 évig látványos, tehát ilyen időközönként érdemes ismételni a kezelést.

 9. Dombai Judit szerint:

  Kedves Doktornő!
  A jövőben szeretnék majd bejelentkezni esztétikai kezelésre. Még fontolgatom, hogy pontosan melyik kezelésre. Általánosságban mit kell figyelembe vennem egy esztétikai beavatkozás előtt?

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Judit!
   • Győződjön meg róla, hogy az egészségi állapota megfelelő!
   • Némelyik kezelés után napokba is telhet a felépülés, gondolja át, hogy erre lesz-e ideje!
   • Működjön együtt orvosával, hogy reális elvárásokat támaszthasson a kezeléssel kapcsolatban!
   • Bízzon az orvosában és a személyzetben, akik segítik a kezelést!

 10. Nagy Anna szerint:

  Kedves Doktornő!
  A feltöltésekkel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Mikor ajánlott a saját zsírral való feltöltés és mikor a hyaluronsavval?

  • Dr. Papp Ildikó szerint:

   Kedves Anna!
   A saját zsírral való feltöltést azoknak javasoljuk, akik saját sejtekkel, szövetekkel szeretnék feltöltetni arcukat, vagy egyéb testrészüket, illetve nagyobb mennyiség betöltése szükséges az arcformáláshoz. A hyluronsavas feltöltést kisebb és nagyobb területek formázásához is alkalmazzuk. Abban különbözik a saját zsírfeltöltéstől, hogy a hyaluronsav betöltésével a kezelt terület visszanyeri rugalmasságát, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességét, így hidratáltabb lesz. Mindeközben feszesíti a bőrt, kisimítja a ráncokat. A saját zsír viszont a legtermészetesebb feltöltőanyag és kevésbé költséges, mint a hyaluronsav, viszont számolni kell 1-2 napos felépülési idővel, míg a hyaluronsavas feltöltés igazi “ebédidős” beavatkozás.

Vélemény, hozzászólás?


Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Legújabb kérdések és a hozzájuk tartozó válaszok