Cím:
1137 Budapest, Szent István krt. 24. I/2. és II. /7:
Telefon:
+36 30 647 0956 • +36 30 545 4159

Az állkontúr formálása, a toka eltüntetése

Az áll alatt, az áll és az állkapocs találkozásánál lévő mélyedés környékén gyakran ereszkedik meg a bőr, így alakul ki a toka. A tokás áll gyakran jelenik meg az öregedési folyamat részeként a csonttömeg csökkenésével és az arc összeesésével.
Meg szeretne szabadulni tokájától, hogy újra fiatalosabban nézhessen ki?
Semmi akadálya! Rendelőnkben hyaluronsav segítségével szabadítjuk meg tokájától.

Jelentkezzen be kezelésre!

Hogyan kezelhető a megereszkedő, lógó toka?

Plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül, a hyaluronsav – jelen esetben nem ráncfeltöltésre, hanem – arcfeltöltésre történő felhasználásával el lehet tüntetni az áll alatt, az oldalsó, állkapcsi részen megereszkedő, lógó tokát. A következő módszerek alkalmasak erre:

  • Az esztétikai bőrgyógyász szakorvos által alkalmazható első módszer a toka korrekciójára az állkapocs és az áll találkozásánál található beesett rész feltöltése. Ezzel helyre tudjuk állítani a természetes, fiatalkori arc- és állkontúrt.
  • Az áll alatti megereszkedett bőr feszesítésének másik módja az arc középső részén és az állkapocs vonala mentén végzett arcfeltöltés. A bőr mélyebben fekvő rétegeibe juttatott hyaluronsavval az arckontúrt tartósan kiemeljük, az áll alatti lógó bőrt, tokát pedig eltüntetjük. (lásd: Arcszobrászat hyaluronsavval)
  • A fent említett arcfeltöltési módszerek mellett bizonyos esetekben célszerű a szájszeglet vonala alatt, a szájzugot lefelé húzó izmok, illetve az állkapocs vonala mentén futó izmok ellazítása, hogy a szájszöglet, és vele együtt az áll alatti lógó bőr, toka visszahúzódjon.

A toka FTC bioszálas arckontúrozással is hatékonyan kezelhető. A felszívódó szálakkal rögzíthető a toka lógó bőre, az állvonal kontúrja ismét láthatóvá válik, ezáltal visszanyeri fiatalos arcformáját.