Cím:
1137 Budapest, Szent István krt. 24. I/2. és II. /7:
Telefon:
+36 30 647 0956 • +36 30 545 4159

A nyak lógó bőrének korrekciója

Az idő múlásával az arc egésze veszít volumenéből, ahogy a bőr és az alatta lévő kötőszövetek öregedése következtében bőrünk meglazul, lógni kezd. Ebből következik, hogy a “felesleges ” bőr az felfelé csúszik a gravitáció miatt, tovább rontva az állon és nyakon amúgy is megjelenő bőrlazaságot, kialakul az ún. “pulykanyak”.

Azonban a nyakon kialakuló függőleges ráncok és a lógó bőr testsúlycsökkenésből fakadóan is kialakulhat. Bármi is legyen az ok, megbontja a harmonikus arc egyensúlyát.

Ha hasonló problémára keres megoldást, kérjen konzultációs időpontot szakorvosainkhoz!

Milyen arcesztétikai beavatkozásokkal lehet hatékonyan kezelni a nyak lógó bőrét?

Mivel a megereszkedés elsősorban a középarc volmencsökkenésének következtében alakul ki – elmosódik az állív, az állcsúcs alatt a bőr “lebegni” kezd – ebben az esetben hyaluronsavas arcfeltöltéssel és a bőr feszesítésével kezeljük a problémát.

  • A hyaluronsavval (vagy saját zsírral) történő volumenpótlás az arc középső, beesett részébe illetve az állkontúr vonalába történik. A bőr mélyebben fekvő rétegeibe juttatott hyaluronsavnak köszönhetően az arckontúr hangsúlyosabbá válik. Így vissza tudjuk állítani a fiatalkori arcvonásokat, a páciens arca nem válik természetellenessé. A teljesen szervezet azonos hyaluronsav kitölti a lógó bőrt az arcon, az áll alatti lógó bőrt megemeli, akár el is tünteti.
  • A bőr megereszkedésének fokától függően szükség lehet hatékonyabb feszesítő beavatkozásra is. Erre kiválóan alkalmasak a különböző szálbehúzási technikák, melyekkel tartósan visszaállítjuk a nyak bőrének feszességét.

A nyak megereszkedett bőrét egyéb, a kollagéntermelés fokozását serkentő arcesztétikai kezelésekkel, pl. Drakula-terápia, mezotarápia, dermapen vagy mikrotűs rádiófrekvenciás Scarlet kezelésekkel lehet karban tartani. Rendszeres alkalmazásuk feszesíti a bőrt, kisimítja a ráncokat, beindítja az elasztikus rostok termelését, ezáltal a bőr rugalmassá, fiatallá és hidratálttá válik, mindezt szike alkalmazása nélkül.

Jelentkezzen be szakorvosainkhoz!